امروزه استفاده از سامانههای مانیتورینگ و دیسپچینگ به عنوان بخشی از معدنکاری هوشمند در بسیاری از معادن دنیا گسترش یافته است. از مزایای این سامانهها میتوان به پایش لحظهای و نظارت مستمر بر کارکرد ماشینآلات، کنترل کمیت و کیفیت ماده معدنی استخراج شده و در نهایت افزایش تولید و کاهش هزینههاي عملیاتی اشاره کرد.
با توجه به برابری بسیاری از پارامترهای معادن ایران با معادن بزرگ جهان، جای خالی اینگونه سامانهها در معادن کشور به شدت احساس میشد. کمبود دانش فنی و تیم تخصصی قوی از یک سو و پیچیدگی طراحی و اجرا از سویی دیگر، معادن کشور را به سمت استفاده از پلتفرم های خارجی سوق میداد که با توجه به شرایط کشور، عدم پشتیبانی مناسب، هزینه سرمایهگذاری بالا و انعطافپذیری کم در پاسخ به نیازهای خاص معادن ایران، بهره برداری از این پلتفرمها با مشکلات فراوانی مواجه بود.
در این راستا، هلدینگ دیاکو در سال 1390 مطالعه طرح مانیتورینگ و دیسپچینگ با رویکرد بومیسازی و رفع نیازهای خاص معادن کشور را در دستور کار شرکت معدنی صنعتی بیستون کویر یزد قرار داد و این شرکت با مطالعه علمی در نحوه اجرای سامانههای مانیتورینگ و دیسپچینگ در معادن و امکانسنجی چگونگی اجرای آن در معادن ایران، گام در میدان عمل نهاد و به عنوان اولین شرکت ایرانی موفق به اجرای این طرح در معدن چادرملو شد.
این شرکت، سامانه معدنکاری هوشمند را مطابق با نیازهای معادن روباز کشور توسعه داده و با توجه به این نیاز راهکارهای مختلفی در سامانه ایجاد نموده است. راهکارهای اصلی این سامانه شامل مدیریت ناوگان حمل و نقل، مدیریت خدمات فنی ماشین آلات و ارائه گزارشات لحظهای میباشد. این راهکارها به گونهای طراحی شدهاست که سبب افزایش ایمنی و بهرهوری ماشینآلات معادن و به دنبال آن افزایش تولید و کاهش هزینهها شود.