کارخانه هوشمند

در سال ۲۰۰۸، قبل از آن­ که کارخانه هوشمند به عنوان یکی از اجزای اصلی صنعت نسل ۴.۰ معرفی شود؛ کارخانه هوشمند به عنوان مکانی مطرح شد که انسان و فرآیندهای تولیدی به ­وسیله سیستم‌­های هوشمند و مبتنی بر رایانه پشتیبانی می‌­شوند و از یک جریان مداوم و یکپارچه برای افزایش کارایی و کیفیت پشتیبانی می­‌کند. پس از آن در سال ۲۰۱۶، با تاکید بر تعامل ماشین­‌های مورد استفاده در فرآیند تولید با استفاده از داده­‌های به دست آمده از تعداد بی‌­شماری از حسگرها، مفهوم کارخانه­ هوشمند گسترش یافت.

یک کارخانه هوشمند از ماشین­‌هایی تشکیل شده که مجهز به مجموعه‌­ای از سنسورها و اکتورها که قادر به جمع­ آوری، ارسال، دریافت، پردازش داده‌­ها و تصمیم­‌گیری بر مبنای آن‌­ها هستند. این ماشین­‌ها برای انجام وظایف از پیش‌تعریف‌شده با یکدیگر ارتباط برقرار می­کنند.

در سال 1395 و با مطرح شدن نیاز صنایع کشور به سامانه‌های یکپارچه اطلاعاتی، هلدینگ دیاکو مطالعه و بررسی این موضوع را در دستور کار شرکت دانش بنیان کمند افزار آریا قرار داد. پس از انجام فاز شناخت و مطالعات اولیه در صنعت فولاد، طراحی سامانه یکپارچه اطلاعات مدیریت در راستای بهبود فرایند تولید صنایع انجام و اولین نسخه سامانه یکپارچه اطلاعاتی شامل نرم‌افزارهای برنامه‌ریزی و کنترل تولید، نگهداری و تعمیرات، آزمایشگاه و کنترل کیفیت و هوش تجاری در سال 1397 به صنعت فولاد عرضه شد. در ادامه‌ی این مسیر، ماژول اسکادا که از سال 1394 جهت پایش و کنترل صنعت برق و آب توسط شرکت صنعت یار هوشمند رایان مهر توسعه داده‌شده‌بود؛ با سامانه‌های یکپارچه اطلاعاتی شرکت دانش بنیان کمند افزار آریا تلفیق و مجموعه دیاکو گام در راه هوشمندسازی صنایع و ورود به صنعت نسل 4 نهاد.