پنل تخصصی نقش فناوری در توسعه پایدار بخش معدن در یازدهمین همایش و نمایشگاه بینالمللی ماینکس به همت مرکز توسعه فناوری های نوین دیاکو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه فناوری های نوین دیاکو، حمیدرضا شاهوردی؛ استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: فناوری در بخش معدن یک فرآیند پیوسته است.
وی افزود: جایگاه ایران در تجارت بینالملل معدن و صنایع وابسته به آن، همخوانی با ظرفیتها و ذخایر کشور ندارد چراکه عمده تجارت کشور در بخش معدن، خامفروشی است.
شاهوردی ادامه داد: به عنوان نمونه ایران ۳.۳ درصد از ظرفیت سرب دنیا را دارد در حالیکه سهم ایران از تجارت جهانی میان زنجیره تنها ۱.۱ درصد است. در صنعت مس نیز ایران ۲.۴ درصد ذخایر دنیا را دارد اما سهم کشور در تجارت جهانی تنها ۰.۴ درصد است
شاهوردی تصریح کرد: سهم ایران در تجارت جهانی در حالی پایین است که هم منابع هم انرژی و هم نیروی انسانی در کشور وجود دارد اما تمامی داشتهها تنها زمانی تبدیل به اقتصاد قدرتمند میشوند که فناوری به این صنعت تزریق شود.
وی افزود: هدفگذاریهای کوچک منجر به فناوری نمیشود و هدفگذاریهای فانتزی و دور از ذهن نیز دور از دسترس هستند؛ بنابراین در بخش صنعت هدفگذاری باید منطقی باشد. به عبارت دیگر در ساختار حکمرانی در زنجیره ارزش معدن باید نگاه واقعبینانه نهادینه شود تا آرزوهای دست یافتنی محقق شوند.
شاهوردی تاکید کرد: ایران به همراه آمریکا و روسیه تنها کشورهایی هستند که علاوه بر ذخایر غنی، به انرژی بالا نیز دسترسی دارند اما منفعت آنی بر استراتژیهای بنگاههای معدنی حاکم است و همین موضوع سبب میشود منفعت فردی و تجاری بر منفعت ملی ترجیح پیدا کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حمایت از بخش معدن اگر به صورت هدفمند انجام نشود، نه تنها منجر به توسعه نخواهد شد بلکه سبب هدررفت منابع نیز میشود.
دیدگاه خود را بنویسید.