دیاکو در مسیر خودکفایی کشور در صنعت و معدن گام برمی‌دارد 

ابوالفضل میرحسینی؛ مدیرعامل مرکز توسعه فناوری های نوین دیاکو با اشاره به تاریخچه ایجاد این مجموعه، گفت: فعالیت این مرکز از سال ۱۳۹۰ با تاسیس شرکت بیستون و ساخت لوازم آزمایشگاهی آغاز شد و بعد از آن با توجه به توانمندیهای موجود، در موضوع راه‌اندازی سامانه هوشمند مانیتورینگ معادن ایده‌پردازی کردیم و در سال 91 طی مذاکراتی که با معدن چادرملو و در راس آن مهندس ابریشمی و مهندس نوریان داشتیم، موفق شدیم این سیستم را برای اولین بار در ایران اجرایی کنیم.

وی افزود: این سیستم در حال حاضر علاوه بر معدن چادرملو، در معادن گل‌گهر، مس سرچشمه و چند معدن دیگر در کشور اجرا می‌شود.

میرحسینی ادامه داد: با توجه به حضور ما در پارک علم و فناوری استان یزد و با عنایت به اینکه سامانه هوشمند مانیتورینگ متشکل از چند زمینه تخصصی دیگر است، به این نتیجه رسیدیم که شرکت‌های تخصصی ذیربط را ذیل این پروژه ایجاد کنیم چراکه هم با نیازهای صنعت و معدن به خوبی آشنا بودیم و هم دانش فنی مورد نیاز را در اختیار داشتیم. بر همین اساس در سال ۹۴ دو شرکت به نام کمند افزار آریا در حوزه فولاد و پادرا معدن ایرانیان را به عنوان تنها تولیدکننده دستگاههای انفجاری معادن، تاسیس و راه‌اندازی کردیم.

وی تاکید کرد: تجربه موفق این روند و همچنین برخورداری از تیم تحقیق و توسعه و گروه اجرایی منسجم و کاربلد سبب راه‌اندازی چند شرکت دانش‌بنیان دیگر در حوزه‌های تخصصی شد تا اینکه تا سال ۹۹، این مجموعه 8 شرکت فناور و دانش‌بنیان را ذیل خود فعال کرد و در نهایت به پیشنهاد پارک علم و فناوری یزد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هلدینگی با نام اختصاری دیاکو به منظور راهبری بهتر و اجرای هرچه بهتر فناوری‌ها در حوزه معدن به وجود آمد. میرحسینی برندسازی را یکی از مهمترین اهداف دیاکو دانست و اظهار داشت: امروزه مجموعه دیاکو متشکل از ۱۷۰ عضو متشکل از افراد متخصص در حوزه های مختلف تخصصی است که در قالب تیم‌های تخصصی فعالیت می‌کنند و تلاش دارند با فعالیت فناورانه و خلاقانه خود کشور را در بخش‌های مختلف این صنعت به خودکفایی برسانند و مشکلات موجود در این صنعت را خاصه در شرایط تحریم رفع کنند.

میرحسینی در پایان توسعه، تجاری سازی و انتقال تکنولوژی، مهندسی معکوس، و ایجاد زمینه‌های فناوری‌های معدنی استاندارد را از دیگر اهداف دیاکو دانست و بیان داشت: این مجموعه هدف‌گذاری صادراتی نیز دارد و در تلاش است در آینده در بازارهای جهانی حضور گسترده‌ای داشته باشد که البته رسیدن به این هدف نیازمند حمایت جدی وزارت صمت و نهادهای ذیربط است.

وی تصریح کرد: نکته مهم دیگر اینکه این مجموعه تلاش دارد در قالب همکاری با شرکت‌های صنعتی بزرگ، محصولات خود را به لحاظ فناوری توسعه دهد.

dashti

1401/06/30

دیدگاه خود را بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *