شهباز حسنپور بیگلری؛ نماینده مردم سیرجان و نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در بازدید غرفه دیاکو در یازدهمین نمایشگاه بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی ایران گفت: همگام با رشد سریع شرکتهای دانشبنیان و فناور در دنیا، خوشبختانه اقدامات خوبی هم در کشور شروع شده اما در بخش معدن، کشور عقب و نیازمند یک رویکرد جدید است تا بتواند از آب، هوا و زمین خلق ثروت کند.
وی افزود: این هدف محقق نمیشود مگر اینکه به نیروهای متخصص اعتماد کنیم و آنان را بزرگترین سرمایه کشور بدانیم.
حسنپور ادامه داد: برای بهروزرسانی فناوری، به حمایت جدی و همهجانبه مجلس، دولت و قوه قضاییه از بخش خصوصی فعال، پویا و تاثیرگذار نیاز است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: شرکتهای دانشبنیان در سالهای فعالیت خود نشان دادند شایستگی بالایی برای برخورداری از حمایتهای همهجانبه را دارند.
وی گفت: ایجاد و راهاندازی شرکتهای دانشبنیان با سرعت بالایی در حال انجام است و خوشبختانه همسو با این جریان، مجلس شورای اسلامی نیز قوانین بسیار خوبی برای حمایت از این شرکتها به تصویب رسانده است.
وی یادآور شد: با توجه به تاکید برنامه ششم توسعه بر پیشرانی معدن، دستاوردهای بسیار خوبی حاصل شده که موفقیت شرکتهای یزدی در این حوزه بهترین دلیل برای اثبات این ادعاست اما معتقدم هنوز در استفاده از فناوری در معادن، پنجاه سال از دنیا عقب هستیم. نماینده مردم سیرجان تاکید کرد: در بخش اکتشاف، متاسفانه سرمایهگذاری صورت گرفته با ظرفیتهای کشور همخوانی ندارد اما در صورت استفاده از نیروی انسانی متخصص و حمایت جدی از آنها میتوان در حوزههای زمینشناسی، اکتشاف و استخراج، به دستاوردهای بسیار بیشتری دست یافت.
این مقام مسوول تاکید کرد: بیش از ۵ هزار معدن در کشور نیمهتعطیل یا تعطیل هستند. تعدادی نیز یا رها شدهاند و یا تعیین تکلیف نشدهاند. به هر حال، این سرمایههای عمومی باید هر چه زودتر در مسیر خدمترسانی به جامعه بکار گرفته شوند.
حسنپور در پایان دیاکو را مجموعهای پیشرو و نوآور در حوزه معدن دانست و خاطرنشان کرد: در این بخش باید با سرعت مطمئن گامهای بلندتری برداشت تا این منابع عظیم خدادادی در مسیر توسعه کشور به کار گرفته شوند.
دیدگاه خود را بنویسید.